Internet 4G de la RCS & RDS. Clienții vor putea naviga mai rapid

Data publicării:
RCS-RDS-firma-1

Cu tehnologia 4G utilizatorii pot vedea un videoclip HD online în mai puţin de trei secunde, iar o fotografie este încărcată pe un site în doar o secundă. Clienţii au astfel acces la servicii streaming online sau pot să descarce documente de trei ori mai repede.

De aceea, compania RCS & RDS va lansa serviciul 4G. Până la finalul lunii septembrie, clienţii Digi Mobil din 12 oraşe, printre care Bucureşti, Cluj sau Timişoara, vor beneficia de internet de mare viteză. Până la sfârşitul anului, reţeaua va acoperi 25 de oraşe.

Clienţii noştri, aşa cum i-am obişnuit şi dorim să păstrăm această tendinţă pe viitor, datorită accesibilităţii prin preţ a serviciului nostru, îşi permit să utilizeze mai multe date mobile. Atunci dorim să le oferim un acces de viteză cât mai bună şi lucrul acesta, prin investiţiile în reţeaua 3G si 4G, să fie vizibil pentru utilizatorii noştri în perioada următoare”, a declarat Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS & RDS.

Înseamnă că actualii clienţi vor avea acces la serviciile 4G fără să plătească în plus. Preţurile sunt aceleaşi şi pentru noii utilizatori - între 2 şi 6 euro pe lună.

Utilizatorii Digi Mobil vor avea viteze de transfer de până la 150 de Mbps, iar din toamnă pot cumpăra telefoane compatibile 4G din toate magazinele operatorului.

Clienţii noştri de date mobile consumau, în medie, în lunile trecute 500 de MBytes pe lună, în timp ce consumul mediu al unui utilizator obişnuit, aşa cum anunţa Ancom, era pe la 155 MBytes pe lună. Tehnologia 4G ne ajută în principiu să oferim o viteză de descărcare a datelor mobile, a internetului sau a conţinutului online cât mai bună, astfel încât să creştem viteza actuală de acces a abonaţilor nostri”, a adăugat Valentin Popoviciu.

Operatorul RCS&RDS a obţinut licenţa 4G în urma unui proces de cesiune cu 2K Telecom. Companiile au câştigat licenţele de comunicaţii mobile de voce şi date în urmă cu trei ani. Statul a încasat peste 682 de milioane de euro din vânzarea licenţelor de spectru radio valabile până în 2029.

Pe piaţă locală, alţi trei operatori telecom oferă servicii 4G - Orange, Vodafone şi Telekom. Numărul utilizatorilor de internet mobil de mare viteză din România a crescut cu 25 la sută într-un an, la 12 milioane la finele lui 2014, conform datelor oficiale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri