INTERNET. Timişoara este oraşul cu cea mai bună viteză de download din lume

Data publicării:
3631706-Mediafax Foto-Sebastian Sascau

România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul locuinţelor dotate cu un computer. Potrivit unui studiu publicat de Eurostat, jumătate dintre români nu au acasă un calculator. În schimb, în aproape fiecare locuinţă se găsește cel puţin un televizor.  

Doar 54% dintre locuinţele din România sunt dotate cu un computer. Ne depăşeşte chiar şi Bulgaria, însă nu cu mult. În 55% din locuinţele bulgăreşti se găseşte un calculator.

România stă prost şi la capitolul conectare la Internet. 52% din locuinţe au acces la reţea, la egalitate cu Bulgaria. Mai puţine sunt doar în Grecia.

Românii se mândresc, însă, cu viteza pentru descărcarea conţinutului de pe Internet. Timişoara este oraşul cu cea mai bună viteză de download din lume, aflat la o distanţă considerabilă de următorul clasat - Hong Kong. Performanţe foarte bune sunt şi în Constanţa, Bucureşti şi Cluj-Napoca, care se află în top 30.

Deşi calculatoarele nu sunt atât de mult folosite de români, nu acelaşi lucru se poate spune despre televizoare. Din 100 de locuinţe doar doua nu au un astfel de aparat. Asta în timp ce media europeană arată că în 97% dintre la locuințe se află un televizor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri