Jocul Flappy Bird, devenit fenomen pe Internet, nu mai este disponibil

Data publicării:
flappy

Jocul video Flappy Bird, lansat recent pentru smartphone-uri a fost scos de pe Internet. Flappy Bird este un joc cu o schemă de control simplă, în care jucătorii trebuie să ghideze o pasăre prin niște tuburi. Deși controlul era simplu, Flappy Bird este considerat un joc dificil și frustrant. Creat de un programator din Vietnam și lansat anul trecut în luna mai, Flappy Bird a devenit un fenomen pe Internet în ultimile săptămâni.

Creatorul jocului a anunțat sâmbătă seara pe Twitter că jocul nu va mai fi disponibil pentru fi descărcat în 22 de ore. Așa cum a promis, jocul a fost dat jos de pe internet duminică seara. Deși Flappy Bird era un joc gratuit, venitul din reclame era de peste 50.000 de dolari pe zi, conform spuselor creatorului Dong Nguyen într-un interviu pentru site-ul The Verge. Aparent datorită succesului neașteptat și brusc al lui Flappy Bird, Dong Nguyen a fost asaltat pe Internet de oamenii frustrați de dificultatea jocului și companii interesate să-l cumpere. Creatorul nu a mai făcut față atacurilor din public și a o optat să renunțe la joc cu totul, deși era profitabil.

Cei care au descărcat deja Flappy Bird vor avea acces la joc în continuare. Creatorul jocului a declarat că preferă o existență mai simplă, fără presiune din partea publicului, și că va continua să facă jocuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri