Jumătate dintre căutările pe Google, de pe mobil

Data publicării:
Google logo getty 18.08

Pe stradă, la serviciu sau în maşină, telefonul este nelipsit din viaţa românilor. Citesc ştiri, vorbesc cu prietenii pe reţe sociale şi caută oricel fel de informaţii. Mulţi au înlocuit astfel computerul cu smart-phone-ul conectat în permanenţă la internet, care trimite notificări aproape în fiecare secundă cu ultimele noutăţi.

Telefoanele sunt atât de folosite încât, la nivel internaţional, Google a anunţat că jumătate dintre căutările pe motorul său de căutare au fost efectuate de pe mobil. România nu este departe de aceste cifre, cred specialiştii. Ţară noastră este una dintre cele mai avansate tehnologic: sunt deja peste 10 milioane de smartphone-uri.

Trei din patru tineri folosesc un telefon inteligent în mod curent. Vânzările de asemenea dispozitive nu par să încetinească. Un studiu GfK arată că, doar în al trimestrul al doilea al acestui an, s-au cumpărat cu 22% mai multe smartphone-uri decât în acelaşi interval din 2014.

Se vede şi în creşterea traficului de date: un plus de 40% lunar în prima parte a anului faţă de perioada similară de acum 12 luni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri