JURNAL PENTRU COPII. Cum îi protejăm pe cei mici de riscurile de pe internet

Data publicării:
copii net

În România anului 2013, copiii iau contact cu lumea virtuală de la vârste tot mai mici! Mai grav este faptul că deseori intră pe site-uri nepotrivite vârstei lor. Un studiu realizat de Bitdefender arată că platformele virtuale pe care cei mici intră periodic sunt cele cu imagini neadecvate vârstei, jocuri de noroc, magazine online şi reţele sociale.

„Sunt copii care utilizează internetul de la patru ani și care au dispozitive mobile de la 6-7”, spune Ovidiu Măjină, coordonator www.sigur.info.

Pentru că tot mai mulţi copii navighează pe internet exact acolo unde nu ar trebui să intre vreodată, reprezentanţii organizaţiilor de protecţie a celor mici au început să se întâlnească tot mai frecvent cu părinţii. Ei le explică de ce este important să existe o comunicare strânsă între adulţi şi copii!

„Noi considerăm că părintele nu trebuie să interzică copilului să își facă un cont ci să fie alături de el. Adică, dacă un copil spune că vrea să își facă un cont pe Facebook, părintele poate să discute despre asta”, mai spune Ovidiu Măjină.

Părinţii care conştientizează riscurile la care sunt supuşi copiii lor atunci când folosesc internetul apelează la programele de control parental.

„Aceste programe de control parental, sau de filtrare, oferă parintelui posibilitatea de a vedea pe ce site-uri intră copilul, cât timp stă, de a vedea toate discuțiile”, explică coordonatorul sigur.info.

Altfel, scenariile sunt dintre cele mai sumbre.

„Cred că din celebra formulă generația cu cheia de gât vom ajunge la o generație a copiilor singuratici, care au părinți dar sunt ca și cum ar fi singuri”, avertizează psihologul Mirela Zivari.

Dacă vreţi ca micuţii voştri să intre pe internet fără să fie expuşi vreunui risc, ar trebui să instalaţi programe de control parental pe toate gadgeturile la care puştii au acces. Internetul poate fi extrem de benefic dar şi nociv! Totul depinde doar de alegerile pe care le facem!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri