Konstructor, aparatul de fotografiat asamblat de client

Data publicării:
konstructor lomography

Compania Lomography are o ofertă foarte variată de aparate foto pe film însă cel mai recent produs al lor, modelul Konstructor este probabil cel mai neconvențional și mai radical. Aparatul este un SLR de 35 de mm care costă 35 de dolari, dar pe care trebuie să ți-l construiești singur.

Absolut oricine poate construi o cameră Lomography, însă nu este ușor. Compania vizează un public foarte larg cu acest produs sperând că până și copiii de 12 ani vor putea să asambleze un

Konstruktor, cu răbdare și concentrare.

Procesul de asamblare durează între una și două ore. Piesele de optică sunt preasamblate într-o singură piesă, ceea ce este un ajutor foarte mare pentru cei lipsiți de experiență. Poate mai important decât partea de construcție este partea de realizare a fotografiilor.

După spusele celor care au avut ocazia să iasă la plimbare cu proaspăt lansatul device, viewfinder-ul care este foarte plăcut de folosit. Asta deoarece, deși este puțin întunecat și redă niște imagini fantomatice, el permite realizarea unui focus destul de precis.

În ciuda focusului foarte bine realizat și a utilizării filmului full frame de 35 de mm, Konstructor nu este o cameră pentru cei care caută o adâncime de câmp deosebită. Lentila de 50 de mm este una destul de versatilă însă diafragma fixă de f/10 limitează abilitatea de a blura fundaluri sau de a realiza portrete foarte reușite.

Există totuși o serie de lentile pentru macro, lansate tot de curând, care costă 20 de dolari și sunt compatibile cu modelul Konstructor. Totuși limitări sunt, dar trebuie să ținem minte că această cameră este menită să fie mai degrabă o jucărie distractivă decât un dispozitiv performant.

Iar pentru 35 de dolari, o persoană interesată de fotografie poate fi interesată să arunce o privire și la camera Lomography Konstructor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri