LANSARE APPLE. Noile iPad-uri au dezamăgit investitorii

Data publicării:
ipad air 2 si ipad air mini 3 fb

Au componente mai rapide sub carcasă, iar noul iPad Mini va fi disponibil şi într-o versiune aurie, pentru cei care au apreciat această culoare la iPhone-uri. În rest mai nimic nou. Înfăţişarea noilor dispozitive nu diferă cu mult faţă de vechea generaţie de tablete Apple. Şi nici măcar ecranele lor nu au rezoluţii mai mari.

Acţiunile Apple au intrat sub pragul de 100 de dolari la începutul acestei săptămâni şi au continuat să scadă după prezentarea noilor tablete. Investitorii sunt conştienţi că în vreme ce telefoanele iPhone se vând în continuare bine, tabletele iPad au început să îşi piardă avântul. Vânzările lor au scăzut cu 9% în trimestrul încheiat în septembrie.

Ce e drept această scădere poate fi şi un efect al aşteptării noii generaţii de iPad-uri. Însă cum acestea nu par să rupă gura târgului, aşteptările privind vânzările nu sunt foarte optimiste. Ba mai mult, multă lume se aştepta ca Apple să anunţe data la care va ajunge pe piaţă noul său ceas, pe care deocamdată doar l-a prezentat publicului.

În schimb, a prezentat un nou calculator iMac şi a anunţat că de săptămâna viitoare va activa sistemul de plăţi care transformă iPhone-ul într-un portofel electronic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri