Mark Zuckerberg acceptă să se prezinte în faţa Congresului american

Data publicării:
mark-zuckerberg-facebook-90

Co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a acceptat să depună mărturie în Congresul SUA privind scandalul scurgerilor de date, potrivit News.ro.

Mark Zuckerberg a acceptat o invitaţie de a vorbi în faţa Comitetului pentru Energie şi Comerţ al Camerei Reprezentanţilor, conform unui consilier care a luat parte la discuţii. Încă nu a fost stabilită o dată iar purtătorul de cuvânt al comitetului a refuzat să confirme informaţiile conform cărora audierea va avea loc pe 12 aprilie.

Comitetele judiciare şi de comerţ ale Senatului l-au invitat şi ele pe Zuckerberg la audieri. Decizia CEO-ului Facebook vine în contrast cu refuzul său de a apărea în faţa Parlamentului britanic.

Zuckerberg a fost supus recent unor presiuni intense pentru a oferi explicaţii publicului privind modul în care Facebook gestionează datele personale ale utilizatorilor, după ce compania a recunoscut în septembrie 2017 că a vândut reclame agenţilor ruşi care doreau să influenţeze alegerile prezidenţiale americane.

În octombrie, Facebook şi-a trimis consilierul general, Colin Stretch, pentru a lua parte la audieri în Congres care au durat două zile în timp ce Zuckerberg a călătorit în China şi a distribuit pe Facebook fotografii cu costumul său de Halloween.

Presiunea a crescut atunci când s-a aflat că datele personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost obţinute de firma de consultanţă politică Cambridge Analytica şi au fost folosite pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA.

La cinci zile după ce povestea a devenit publică, Zuckerberg a postat un comunicat pe profilul său personal de Facebook pentru ca apoi să îşi ceară scuze publice printr-un articol publicitar în ziarele britanice.

De asemenea, în cadrul unor interviuri cu CNN, New York Times, Wired şi Recode, el a declarat că va depune mărturie dacă va fi persoana din cadrul Facebook care are cele mai multe cunoştinţe despre subiectul în cauză.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri