Mesajul lui Mark Zuckerberg pentru cei care critică Facebook, la 15 ani de la crearea rețelei

Data publicării:
Mark Zuckerberg
Foto: Guliver/GettyImages

Persoanele care critică Facebook sunt pur şi simplu prea „negativiste” în legătură cu schimbările pe care le-a adus compania americană în rândul societăţii, a declarat CEO-ul platformei online, Mark Zuckerberg, luni, cu ocazia celei de-a 15-a aniversări a acestei reţele de socializare.

Facebook CEO Mark Zuckerberg Testifies At Joint Senate Commerce/Judiciary Hearing
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Pe măsură ce reţelele de oameni înlocuiesc ierarhiile tradiţionale şi remodelează multe instituţii din societatea noastră - de la guverne la companii şi până la media şi comunităţi - există o tendinţă în rândul anumitor persoane de a se lamenta în legătură cu această schimbare, să accentueze în mod exagerat latura negativă”, a declarat Mark Zuckerberg într-un mesaj online, publicat pentru a marca a 15-a aniversare a companiei americane, relatează Xinhua, citată de Agerpres.

De mai mult de un an, managerii companiei Facebook depun mari eforturi pentru a remedia problemele cu care se confruntă cea mai mare reţea de socializare din lume, inclusiv acuzaţii referitoare la eşecul companiei de a proteja datele personale ale utilizatorilor ei, care ar fi fost utilizate pentru a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale organizate în Statele Unite în 2016, prezenţa unor discursuri extremiste şi care incită la ură pe platformă şi compromiterea intimităţii utilizatorilor în urma unor atacuri cibernetice.

Mark Zuckerberg a mai spus că anumite persoane, în anumite cazuri, au mers şi mai departe de atât, considerând că „emanciparea oamenilor în maniera permisă de internet şi de aceste reţele de socializare” a fost în mare parte dăunătoare pentru societate.

Antreprenorul american consideră că orice schimbare socială realizată cu rapiditate creează incertitudine şi oamenii ajung să deţină mai multă putere, alături de o tendinţă pe termen lung de remodelare a societăţii, pentru ca aceasta să devină mai deschisă şi mai responsabilă.

În ultimii 15 ani, oamenii au construit aceste noi reţele şi au început să vadă impactul lor, iar următorii 15 ani vor fi marcaţi de oameni care îşi vor folosi influenţa pentru a remodela societatea”, a adăugat Mark Zuckerberg.

CEO-ul Facebook a rememorat în acelaşi mesaj online „decizia (sa) luată în dormitor” de a lansa „un simplu site organizat în jurul oamenilor”, care s-a dezvoltat apoi şi a devenit un gigant global cu peste 2 miliarde de utilizatori activi.

Averea netă a lui Mark Zuckerberg a cunoscut o creştere explozivă şi a ajuns la peste 60 de miliarde de dolari, transformându-l în unul dintre cei mai bogaţi miliardari din lume.

Mark Zuckerberg a creat Facebook pe 4 februarie 2004 în campusul universităţii Harvard, iar la o lună după lansare, jumătate dintre studenţii prestigioasei universităţi americane au devenit membri ai reţelei de socializare Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri