Mesajul transmis de robotul Philae în limba română

Data publicării:
rosetta

Robotul Philae, care s-a plasat cu succes, miercuri, pe nucleul cometei Ciuriumov-Gherasimenko, funcţionează şi a început să "lucreze", dar se află pe o pantă abruptă şi într-o zonă umbrită, iar această poziţionare ar putea să îi creeze probleme în ceea ce priveşte reîncărcarea bateriilor solare, relatează Mediafax.

Micul robot-laborator "funcţionează bine", dar se află "fără îndoială pe o pantă puternic înclinată", cu un grad de 30%, a precizat joi pentru AFP Philippe Gaudon, şef de proiect în cadrul misiunii spaţiale Rosetta de la Centre National d'Etudes Spatiales (CNES), din oraşul francez Toulouse.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Problema ancorării robotului de scoarţa cometei, care îi îngrijora miercuri seară pe oamenii de ştiinţă, nu fusese încă remediată până joi după-amiază. Totuşi, acest fapt nu echivalează cu un eşec al misiunii.

"Philae încă nu s-a ancorat de suprafaţa cometei, dar instrumentele funcţionează şi expediază imagini şi date", a subliniat Agenţia Spaţială Europeană (ESA) pe blogul ei oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri