Microsoft oferă acces gratuit la Office 365 pe iPhone-uri, iPad-uri şi smartphone-uri Android

Data publicării:
smartphone telefon

 

Utilizatorii echipamentelor mobile ale Apple şi ai smartphone-urilor Android vor putea accesa aproape toate funcţiile din programele Word, Excel şi PowerPoint începând de vineri, fără a fi nevoiţi să plătească pentru descărcarea aplicaţiei, relatează The Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Printre funcţiile care nu vor putea fi accesate pe echipamentele mobile decât contra cost se numără formatarea coloanelor de text în programul Word şi schimbarea etichetelor în diagramele din Excel.

De asemenea, Microsoft a anunţat că posibilitatea de a folosi gratuit suita Office pe tabletele care rulează sistemul Android va fi disponibilă în curând.

"Vrem să avem cât mai mulţi utilizatori. Este din ce în ce mai clar pentru noi că, pentru a fi cea mai bună opţiune cu plată, trebuie să fim cea mai bună soluţie fără bani", a declarat John Case, vicepreşedinte al departamentului de Marketing al Microsoft.

Oficilii Microsoft s-au arătat mulţumiţi cu privire la popularitatea pe care aplicaţiile Office 365 le au printre utilizatorii echipamentelor Apple şi Android, însă renunţarea la plata obligatorie a unei taxe pentru folosirea acestor servicii va atrage şi mai multe persoane.

În ceea ce priveşte o posibilă scădere a veniturilor adusă de această mutare, riscurile sunt relativ mici, în condiţiile în care Microsoft păstrează abonamentele pentru pachetul Office pentru utilizatorii de calculatoare şi laptopuri.

De asemenea, clienţii business, care generează aproape 90% din venitul Microsoft provenit din vânzarea suitei Office, vor plăti în continuare pentru a folosi pachetul de programe.

Microsoft încearcă să-şi crească baza de clienţi care plătesc abonament prin oferirea accesului gratuit la aproape toate funcţiile programelor din pachetul Office pe echipamentele mobile.

La finalul lunii septembrie, Microsoft avea peste 7 milioane de abonaţi la pachetul Office 365, excluzând clienţii business, cu un milion mai mult decât în iunie 2013, potrivit datelor publicate de companie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri