Mințile strălucite ale IT-ului s-au reunit la București pentru summitul Code for all

Data actualizării: Data publicării:
code for all

Peste 200 de specialişti în tehnologie s-au adunat în Bucureşti la un summit global despre dezvoltarea tehnologiei viitorului, numit „Code for all”. Minţile strălucite ale IT-ului vor căuta soluţii pentru dezvoltarea unor noi tehnologii care să fie puse în folosul omenirii. Şi, ca să aibă succes, cele peste 50 de ţări participante sunt dispuse nu doar să faca schimb de idei, ci şi de resurse.

Code for All este o reţea de organizaţii care împărtăşesc ideea că tehnologia pusă în valoare corect aduce beneficii societăţii. Cu ajutorul acesteia vor să găsească rezolvări la probleme de interes global.

Bogdan Ivănel, preşedinte Code for Romania: O să vorbim foarte important despre colaborarea internaţională Pe nişte teme foarte importante, pe nişte probleme globale cum sunt pregătirea pentru cutremure. Un cutremur se întămplă La fel, oriunde în lume, şi e important să cooperăm în a pregăti tehnologia de care avem nevoie după ce un cutremur se întămplă.

Alma Rangel, preşedinte Codeando Mexico: Cred că principala importanţă a acestui summit este să reunească actori principali care lucrează în jurul tehnologiei civice din toată lumea ca să putem să vorbim despre stadiul în care suntem acum, lucrurile pe care le-am realizat şi lucrurile pe care încă trebuie să le realizăm şi cum să evităm obstacole şi provocări din diferite regiuni şi ţări din lume.

Pentru a fi dezvoltată, tehnologia are nevoie de multă muncă.

Edo Platinga, code for Netherlands: Cred că este foarte important ca tehnologia să îţi arate ceea ce poate fi făcut şi designul îţi arată ceea ce trebuie să fie făcut, ce este necesar şi asta este de mare ajutor. Să foloseşti prototipuri într-o scară largă pentru ca practic să „prezici viitorul”, să vezi evoluţii mai mari în internet şi tehnologii.

Pentru ca aceste lucruri să fie puse în practică, minţile geniale ale tehnologiei civice vor lucra împreună pentru a le realiza.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Grupului Digi | RCS & RDS, sponsor principal al summit-ului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri