Nokia își va prezenta telefonul cu Android la târgul de telecomunicaţii de la Barcelona

Data publicării:
nokia

În curând, Nokia va deveni o divizie a gigantului american Microsoft. Chiar şi aşa, Nokia va lansa un telefon inteligent ieftin dotat cu sistemul de operare Android, produs de rivalii de la Google, spun surse citate de Wall Street Journal. Cei de la Nokia ar fi vrut să doteze acest nou telefon cu sistemul de operare Windows al celor de la Microsoft, dar Windows Phone are nevoie de o putere de calcul mai mare, aşa că nu poate fi instalat pe telefoane ieftine.

Nokia are deja telefoane inteligente la un preţ redus, doar că sunt dotate cu un sistem de operare propriu, care nu a prins la public. Viitorul telefon Nokia ieftin are nevoie de popularitatea Androidului care în acest moment este instalat pe 82% din smarphone-urile folosite în toată lumea.

De altfel, faptul că nu a avut până acum niciun telefon ieftin dotat cu Android i-a făcut pe cei de la Nokia să piardă uriaşa piaţă indiană pe care au dominat-o categoric până acum câţiva ani. Iar India este doar una dintre ţările în curs de dezvoltare pe care finlandezii încearcă să le recucerească.

Potrivit Wall Street Journal, primul telefon Nokia cu Android ar urma să fie lansat la târgul de telecomunicaţii de la Barcelona de la finalul acestei luni.

Cei de la Nokia ar putea să apeleze la o soluţie de compromis: şi-ar putea dota noul telefon cu un sistem de operare Android modificat. Android este un program foarte flexibil, ceea ce înseamnă că îi poţi adăuga și elimina unele funcţii.

Androidul de pe noul telefon Nokia ar putea fi lăsat fără serviciile de căutare pe internet şi de orientare Google care rivalizează cu serviciile asemănătoare oferite de Microsoft. La fel cum şi Amazon şi-a dotat tabletele cu un sistem de operare Android care nu acceptă instalarea anumitor funcţii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri