Normandy, un telefon Nokia cu Android

Data publicării:
telefon nokia smartphone

Potrivit mai multor surse, Nokia construieşte un telefon cu Android. Telefonul, cu nume de cod Normandy, îşi propune să fie noul pas în dezvoltarea de terminale „mobile low end” pentru producătorul finlandez.

Din câte se zvoneşte, noul Normandy este testat cu o variantă de Android diferită faţă de versiunea Google, similar cu ce face Amazon cu tabletele Kindle Fire.

O imagine cu telefonul a fost publicată în noiembrie de @evleaks. Poza sugerează un device cu un design în stilul Lumia, fără butoane capacitive pentru navigare.

Se pare că Nokia a dezvoltat telefonul Android în ciuda planurilor Microsoft de a achiziţiona divizia de handset-uri a companiei. Este neclar pentru moment dacă Nokia va lansa smartphone-ul înainte ca deal-ul cu Microsoft să se finalizeze sau dacă Microsoft va continua planurile pentru acest device, Nokia îşi propune să customizeze sitemul de operare Android pe noul device similar cu modul în care Amazon face acest lucru cu Kindle Fire. Angajaţii Nokia care lucrează la dezvoltarea telefonlui au fost anunţaţi că lansarea device-ului este plănuită pentru 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri