Noul iPhone costă de două ori mai mult la noi decât peste Ocean. Şi totuşi, românii se bat pentru el

Data publicării:
telefoane

Un ecran mai mare, un procesor mai rapid si finisaje mai bune. Cu asta se lăuda compania Apple, la lansarea noului iPhone. Toate vin, însă, la un preţ piperat. În magazinele din România, telefonul costă între 4.000 şi 5.500 de lei, dublu faţă de preţul de peste Ocean.

Noi ştiam din anii anteriori cât de cerut este acest model, aşa că am făcut tot posibilul să-l aducem cât mai repede”, spune Bogdan Radu, asistent de vânzări.

Dacă 5.000 de lei vi se pare prea mult pentru un telefon, atunci aveţi la dispoziţie o serie de alte modele, la jumătate de preţ.

Marile magazine au epuizat în mare parte stocurile iniţiale, iar acum primesc comenzi. Clienţii care au răbdare pot cumpăra noul model la un preţ sensibil mai mic: 3.500 de lei.

Pentru început, preţul a fost şi este un pic mai mare decât preţul la care se va stabiliza şi se va vinde într-un volum mai mare”, afirmă Andrei Cracea, directorul unui magazin online.

Pentru unii români, preţul cu multe zerouri nu este de speriat. Pentru alţii, preţul mare e o piedică de netrecut.

În Statele Unite, iPhone 6 costă între 550 şi 800 de dolari. Compania americană cheltuie 200 de dolari ca să fabrice telefonul. Doar costuri de asamblare, fără cele de marketing. Chiar şi aşa, Apple face profituri uriaşe. Doar în primele două zile de la lansare, modelul s-a vândut în peste 10 milioane de bucăţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri