O echipă de fizicieni vrea să trimită ADN în spațiu cu ajutorul laserelor

Data publicării:
GettyImages-510388371

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Fizicienii de la Universitatea California din Santa Barbara vor să strângă 100.000 de dolari pentru ca planeta noastră să devină un „far interstelar”.

„Dacă civilizația noastră vrea să se facă simțită, cea mai bună abordare este să 'lumineze' ca un far”, a spus Philip Lubin, profesor de astrofizică și cosmologie la Universitatea California.

Prin proiectul „Voices of Humanity” (Voci al omenirii, n.r.), profesorul împreună cu un absolvent vor să trimită în spațiu cât mai multe dovezi la omenirii.

Cu doar 30.000 de dolari, cei doi ar putea să plaseze mici sateliți pe orbita joasă Pământului, iar cei care vor contribui la această sumă vor putea să aibă la bord informații despre ei în funcție de donația facută. De exemplu, pentru cea mai mică sumă pot fi trimise tweeturi, iar pentru sume foarte mari pot fi încărcate filme, romane, melodii sau chiar mostre ale ADN-ului, scrie Wired.

Ținta este ca aceste „dovezi ale omenirii” să ajungă la bordul oricărei rachete ce pleacă de pe Terra.

Însă, misiunea finală a fizicienilor este să construiască un laser performant pe Pământ, capabil să trimită mesaje în spațiu. Astfel, în această fază, fotonii ar putea să transmită informații cu ADN-ul celor care au donat.

„Pachetul de fotoni vor fi trimiși mereu în univers, în sistem binar”, a explicat profesorul de la Universitatea California. Mai în glumă mai în serios, Philip Lubin a adăugat că, pentru doritori, este dispus să trimită și „informații” în găuri negre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri