(P) ASUS Challenge 2022 încurajează performanțele școlare în domeniul informaticii

Data actualizării: Data publicării:
Asus main picture

Viața fără tehnologie nu mai este posibilă în ziua de azi, iar ASUS România dorește să încurajeze competitivitatea și performanțele școlare în domeniul informaticii, pentru că acesta este un domeniu care ne influențează tuturor viitorul și ne ajută să fim mai eficienți și practici. ASUS Challenge 2022 este una dintre inițiativele educaționale ale companiei ASUS, un concurs dedicat liceelor din București care s-a derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

ASUS Challenge 2022 este un proiect pilot care își dorește să ajute elevii participanți să-și consolideze cunoștințele de programare, să-și formeze noi deprinderi care să îi ajute să se adapteze la cerințele unei societăți în continuă schimbare și să-și dezvolte spiritul de competiție împreună cu abilitatea de lucru în echipă, dobândind, astfel, o atitudine corectă în abordarea problemelor de orice fel, o abilitate absolut necesară pentru profesiile viitorului.

Informatica este un domeniu sinonim cu inovația, motiv pentru care etapele concursului ASUS Challenge 2022 s-au desfășurat online, pe Kahoot! și Zoom, în total participând 45 de licee, fiecare reprezentat de o echipă de până la 5 liceeni din clasele IX-XII sub conducerea unui profesor îndrumător.

Marea Finală care s-a desfășurat pe data de 4 mai sub formă de eveniment cu participare fizică în cadrul Grand Hotel Bucharest a fost una foarte strânsă. Din cele 20 de echipe finaliste care au răspuns contra timp celor 35 de întrebări de pe Kahoot! folosind sisteme ASUS ExpertCenter E5, echipa Colegiului Național Matei Basarab a avut mai puțin de 25 de puncte avans față de cea de-a doua clasată, cu un total de 31045 puncte, câștigând această competiție.

Un laborator de informatică dotat cu aparatură de ultimă generație

Premiul cel mare al concursului câștigat de echipa Colegiului Naționat Matei Basarab constă în 30 de desktop-uri performante all-in-one ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) și un laptop convertibil ExpertBook B3 Flip (B3402FEA).

Toată această tehnică de calcul de ultimă generație a fost utilizată pentru a actualiza infrastructura hardware a laboratorului de informatică din Colegiului Național Matei Basarab, dând, astfel, ocazia elevilor să își cultive abilitățile informatice pe echipamente foarte performante.

ASUS ExpertCenter E5 AiO 22 este un sistem premiat cu Red Dot Product Design Award 2021, un calculator ideal pentru activități educaționale datorită, printre altele, numeroaselor opțiunilor de conectivitate rapidă, tehnologiei de anulare a zgomotului de fundal asistată de AI și opțiunilor multiple de stocare cu posibilitate de upgrade.

ASUS ExpertBook B3 Flip este un laptop convertibil recomandat pentru sistemul hibrid de învățământ, al cărui ecran se poate deschide complet la 360 de grade pentru flexibilitate totală a afișajului, devenind, astfel, un companion ideal pentru profesori și elevi. Acesta dispune de o cameră secundară integrată deasupra tastaturii care permite comunicarea confortabilă atunci când este utilizat în modul tabletă. Și acest sistem asigură o calitate clară a sesiunilor online grație tehnologiei audio de anulare a zgomotului de fond cu AI și opțiunilor versatile de conectivitate WiFi 6 și 4G LTE. De asemenea, ecranul tactil cu suport pentru stilou digital, tastatura, touchpad-ul și suportul pentru palme sunt protejate de tehnologia ASUS Antibacterial Guard, inhibând dezvoltarea bacteriilor, contribuind, astfel, la crearea unui mediu mai sigur pentru elevi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri