Păreri împărţite în SUA cu privire la folosirea Twitter ca instrument de propagandă teroristă

Data publicării:
twitter bird

Teroriştilor le place Twitter, inclusiv grupării sunnite Stat Islamic în Irak şi Siria (ISIS), care foloseşte reţeaua pentru a-şi difuza mesajele pline de cruzime. Când membrii grupării şi zeci de mii de acoliţi au apărut pe Twitter în ultimele luni, această situaţie a ridicat întrebări dacă site-urile de social media ar trebui să răspundă atunci când grupări de acest tip le colonizează platforma, scrie Mediafax.

Nu sunt răspunsuri uşoare. Reţelele de socializare există pentru ca utilizatorii să facă schimb de informaţii. Site-uri ca Twitter nu sunt echipate nici înclinate să controleze membrii. Iar în cadrul comunităţii de informaţii nu există consens dacă folosirea ca instrument de propagandă a unor site-uri ca Twitter prejudiciază sau ajută interesele americane.

În opinia unor comentatori, Twitter a fost neglijent şi a permis multiplicarea conturilor extremiste. "Timp de câţiva ani, adepţii ISIS au deturnat Twitter pentru a-şi promova liber jihadul cu o interferenţă minimă sau deloc", a declarat Rita Katz, director al SITE, care studiază comportamentul online al extremiştilor. "Lipsa de acţiune a Twitter a rezultat într-o prezenţă ISIS puternică şi masivă pe platforma sa, constând în campanii de mobilizare, recrutare şi terorizare".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri