„Pasărea a fost eliberată”, a spus Musk după ce a cumpărat Twitter. Comisar european: „În Europa va zbura după regulile noastre”

Data actualizării: Data publicării:
telefon cu logo twitter pe fond de cod binar cu verde
Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX, a preluat joi controlul Twitter. Foto: Profimedia

Un comisar euuropean îi dă replica lui Elon Musk, noul proprietar al Twitter, care a scris pe platforma socială că „pasărea a fost eliberată”. Thierry Breton, comisar pentru piața internă, a scris tot pe Twitter: „În Europa va zbura după regulile noastre”.

Simbolul Twitter este o pasăre, iar „tweet” se traduce prin „ciripit”.

Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX, a preluat joi controlul Twitter, după ce a finalizat achiziţionarea reţelei sociale pentru 44 de miliarde de dolari.

Vineri, el a anunţat că intenţionează să doteze platforma cu un „consiliu de moderare a conţinuturilor cu puncte de vedere foarte diverse”.

„Nicio decizie majoră privind conţinuturile sau reactivarea contului nu va avea loc fără intervenţia consiliului”, a precizat într-un mesaj postat pe Twitter miliardarul care s-a declarat un apărător ferm al libertăţii de expresie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Noul patron al Twitter a mai spus că intenţionează să reducă limitele ce restricţionează conţinuturile pe reţeaua socială, dar fără a o transforma pe aceasta într-un spaţiu de manifestare a urii şi diviziunilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri