Plata cu cardul fără PIN sau direct cu telefonul devine tot mai populară

Data publicării:
telefon pos

Plăteşti mai rapid, dar şi riscurile sunt mai mari. În anumite condiţii, datele cardului pot fi citite de la distanţă. Mai sigur este un alt sistem din ce în ce mai popular. Plata prin SMS. Peste un milion de mesaje au fost trimise, doar anul trecut, pentru achitarea abonamentelor la transportul în comun sau pentru achitarea unor cărţi sau cosmetice.

Aproape o treime dintre români au un telefon mobil inteligent așa ca nu este de mirare faptul ca acesta a înlocuit, în unele cazuri, clasicul portofel.

Plata se realizează uşor şi rapid prin accesarea aplicaţiei şi a meniului plăteşte acum şi apropierea la mai puţin de 4 centimetri a telefonului mobil de POS”, a explicat Ioana Secară, manager de produs.

Imediat, clienţii primesc şi chitanţa. Acest mod facil de plată nu este tocmai ieftin. Taxa anuală de administrare pentru acest serviciu este de 95 de lei. Nu este singura plată prin telefon. Românii pot cumpăra cărţi sau flori şi pot achita abonamentul pentru transportul în comun.

Mesajele vor fi plătite la factura din luna următoare. Şi plata cu ajutorul cardului a devenit mai simplă. 200 mii de români au un card pe care îl pot folosi fără a tasta PIN-ul, iar taxa de administrare depăşeşte 30 de lei pe an.

Pâna acum au fost instalate aproape 4.000 de astfel de dispozitive de plata în restaurante sau hipermarketuri. Dupa ce achita, utilizatorii primesc o informare pe telefonul mobil.

Numărul celor care folosesc cardul pentru cumpărături este tot mai mare.

Românii au cheltuit 2,9 miliarde de euro în primul semestru al anului, cu 16% mai mult pentru plați cu ajutorul cardului, pe internet sau în magazine, fa?a de aceeaoi perioada din 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri