Ploiești, pe locul trei în lume ca viteză a internetului, după Singapore și Hong-Kong

Data publicării:
Internet1

România este pe locurile fruntașe în Europa și în lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a internetului, atât la încărcare, cât și la descărcare. Astfel, orașul Ploiești este pe locul trei în lume, după Singapore și Hong-Kong”, a spus Lucan-Arjoca.

Potrivit acesteia, în Ploiești, internetul are o viteză de 102,35 Mbps. Urmează orașul Iași, cu 101,43 Mbps, și Bucureștiul, cu 96,18 Mbps.

Cu toate acestea, oficialul ORDA a atras atenția asupra faptului că 39% dintre locuitorii României nu au utilizat niciodată internetul, potrivit unui studiu al Băncii Mondiale.

„Conform studiului Băncii Mondiale privind gradul de alfabetizare digitală, deși România are un potențial uman ridicat în acest sector, 39% din locuitori nu au utilizat niciodată internetul. Cred că acest procent vizează în special mediul rural”, a completat ea.

În plus, marile companii mondiale din domeniu sunt atrase de România din acest punct de vedere.

„De remarcat este prezența în România a marilor companii, precum Intel Motorola, Microsoft sau Oracle, care au angajat specialiști români”, a susținut Lucan-Arjoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri