Primul televizor cu tehnologie 4K s-a lansat și în România

Data publicării:
17032013 20sony-55279

Noul device încorporează tehnologia de imagine 4K X-Reality PRO și oferă imagini impresionante, la o calitate fără precedent. „Noul televizor 4K deschide atât un segment de piață, cât și o nouă eră în tehnologia de imagine pentru acasă. Vorbim de o tehnologie dezvoltată pe baza experienței vaste pe care compania Sony o are în industria cinematografică, unde a lansat primul proiector comercial, urmat de prima cameră video 4K", a declarat Lucian Rădulescu, Country Head Sony pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

Procesorul de imagine optimizat este elementul care face cu adevărat diferența. Cu ajutorul acestuia, televizorul poate reproduce conținutul HD sau Blu-ray în imagini incredibil de clare, cu rezoluție 4K prin procesul de upscaling.

În plus, spre deosebire de ecranele Full HD de mari dimensiuni, pe noul model de televizor privitorii nu vor sesiza pixelii la un unghi de vizionare de 60 grade. De asemenea, privitorii pot sta mai aproape de ecran până la 1,5 m distanță.

Sistem de sunet cinematografic

Televizorul este completat de sistemul de sunet cinematografic cu 10 boxe laterale încorporate, optimizat pentru ecranele de mari dimensiuni și capabil să redea până la 50W. Cele 10 boxe integrate sunt instalate pe laturile televizorului, îndreptate către privitor. Sistemul, cu subwoofere și tehnologie S-Force Front Surround 3D, creează un sunet surround virtual puternic pe 5.1 canale. De asemenea, sistemul înglobează tehnologia Sony „Clear Phase" pentru reproducerea unui sunet natural, asemănător cu cel original, precum şi pentru localizarea exactă a sunetului.

Inovații

Utilizatorii se pot bucura de imagini 3D afişate pe un ecran mult mai mare decât orice altă ofertă de pe piață. Televizorul 4K converteşte imaginile 3D Blu-ray Full HD în imagini 4K (3840 x 2160) şi le afişează simetric pe ecran. Așadar, două persoane se pot juca în același timp un joc pe calculator fără să fie nevoie să împartă ecranul în două. Ochelarii 3D au un design uşor şi confortabil şi nu au nevoie de baterii.

Poate cel mai important element atunci când vorbim despre această nouă rezoluție de imagine este conținutul. Compania pare încrezatoare cu privire la utilitatea unui asfel de televizor din mai multe motive. Majoritatea filmelor de la Hollywood care sunt filmate pe pelicula de 35 sau 65 de mm sunt în proces de re-masterizare pentru a putea fi redate în 4K. De asemenea, noi producții cinematografice, bineînțeles majoritatea de la Sony Pictures, sunt deja filmate cu suficient de multe date încât să poată fi redate deja la aceasta rezoluție.

Partea interesantă este sursa de input. Deși nu există device-uri Blu-ray care să accepte o rezoluție atât de mare, televizorul poate fi de asemenea conectat și la un laptop sau un PC care ar putea reda fișiere în acest format.

Ce putem vedea la televizorul 4K

Totuși, mai departe de filme există mai degrabă promisiuni de conținut, ce-i drept nu neapărat dezamăgitoare. Poate cea mai bună veste este legată de Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia care va fi transmis prin intermediul satelitilor în 4K.

Nu ne putem aștepta ca televiziunile să înceapă prea curand să transmită la această rezoluție, mai ales că majoritatea nici măcar nu au făcut trecerea la FullHD. Partea bună, însă, este că procesorul de imagine încorporat învață din greșeli. Așadar, el este programat să completeze imaginile HD cu informații dintr-o bază de date care se îmbogățește constant. astfel încât să aducă detaliile, claritatea și culoarea imaginilor cât mai aproape de rezoluția de 4K.

Prețul prohibtiv de 26.000 de euro al device-ului îl fac un produs extrem de nișat, care își poate găsi utilitatea în biroul unor companii foarte interesate de promovare sau al unor utilizatori casnici care își pot permite această investiție.

Compania Sony se asteaptă să vândă cel putin 10 astfel de device-uri în următorul an în România, însă, spun ei, este suficient să vândă unul, deoarece sunt convinși că impresia lăsată va fi una suficient de bună, încât să-i convinga repede și pe alții să se avânte.

Făcând abstracție de conținutul redus și prețul foarte mare, într-adevăr televizorul oferă imagini spectaculoase și o serie de detalii care te lasă efectiv cu gura căscată. Măcar din punctul de vedere al inovației pe care o reprezintă, noul Sony BRAVIA de 84 de inchi este o apariție încântatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri