Probleme de securitate pentru Facebook. Hackerii pot fura datele personale cu ajutorul unui număr de telefon

Data publicării:
facebook cityam com 10 08 2015

 

Acum câteva luni am descoperit o breșă în sistemul de securitate Facebook care permite hackerilor să decripteze și să colecteze informații despre utilizatori”, scrie Reza Moaiandin, inginerul software care a descoperit problema de securitate, pe blogul companiei la care lucrează.

Reza Moaiandin precizează că a scris despre problemă deoarece dorește să atragă atenția celor de la Facebook, în speranța că o vor corecta cât mai rapid. Inginerul a scris și un algoritm care a generat în mod automat mii de numere de telefon. Introducerea acestor numere prin interfața de programare a Facebook (API) i-a adus lui Moaiandin o bază de date cu profiluri ale utilizatorilor și date cu caracter personal.

Inginerul spune că a vorbit deja cu cei de la Facebook despre problemă și că un purtător de cuvânt al companiei i-a spus că „nu consideră că problema semnalată ar reprezinta o vulnerabilitate de securitate”, dar că monitorizează subiectul. 

Funcția „Cine mă poate găsi” este setată implicit de rețeaua de socializare la „public”, ceea ce înseamnă că, chiar dacă doriți ca numărul de telefon mobil să fie ascuns pe site, acesta poate încă fi folosit pentru a găsi folositi această lacună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri