Programul secret prin care Facebook s-a folosit de adolescenți pentru a monitoriza activități pe telefon

Data publicării:
Popular Smart Phone Apps Of 2016
FOTO: Getty Images

Facebook a plătit adolescenți pentru a le monitoriza activitățile pe telefon, dar și pentru a afla tot ce mișcă în curtea companiilor concurente.

O investigație TechCrunch a scos la iveală faptul că rețeaua de socializare a derulat, în ultimii 3 ani, un program secret prin care mai mulți adolescenți au fost plătiți cu până la 20 de dolari pe lună pentru a instala aplicația Facebook Research, atât pe iOS, cât și pe Android.

Această aplicație monitorizează activitatea utilizatorului pe telefon, inclusiv cea din browser-ul web, după care o trimite către serverele companiei. Adică rețeaua de socializare știa absolut tot ce fac utilizatorii pe telefoanele lor, de la mail-uri până la mesajele private și aplicațiile instalate.

Mai mult, datele colectate de Facebook i-au permis companiei să-și monitorizeze și competitorii. Dacă simțea că poziția îi este pusă în pericol, putea lua decizia să achiziționeze anumite companii.

Apple și-a dat seama de practicile companiei lui Mark Zuckerberg și a decis să elimine aplicația din magazinul său. Acum, după ce totul a ieșit la iveală, Facebook a anunțat că aplicația sa nu va mai funcționa pe sistemele de operare iOS, dar va continua să ruleze pe Android.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri