Război între Kaspersky și Windows Defender

Data publicării:
kaspersky_720

Producătorul rus de software de securitate cibernetică acuză Microsoft de concurenţă neloială în Europa.

Kaspersky Lab, o companie rusă specializată în securitatea cibernetică, a depus marţi o plângere în care acuză gigantul american Microsoft de concurenţă neloială, transmit Reuters şi site-ul rt.com, potrivit Economica.net.

Plângerea a fost depusă la Comisia Europeană (CE) şi la Oficiul Federal Antimonopol din Germania. Reprezentanţii CE au confirmat că au primit plângerea Kaspersky, dar nu au furnizat detalii suplimentare.

Kaspersky susţine că Microsoft abuzează de poziţia sa dominantă pe piaţă pentru a nu permite accesul producătorilor independenţi de software antivirus, forţând utilizatorii programului Windows 10 să folosească softul propriu Windows Defender şi creând obstacole în calea firmelor care vor să intre pe piaţă.

'Aceste acţiuni ale Microsoft au dus la o protecţie mai redusă pentru utilizatori, limitând dreptul lor de a alege, şi la pierderi financiare pentru utilizatori şi companiile specializate în securitatea cibernetică', se arată în comunicatul Kaspersky.

Reprezentanţii Microsoft nu au fost disponibili pentru comentarii.

Anul trecut, Autoritatea Antimonopol din Rusia a deschis o investigaţie în urma acuzaţiilor conform cărora Microsoft ar fi forţat clienţii să folosească propriul software antivirus. Gigantul american a negat acuzaţiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri