Rețeaua de socializare care va funcţiona şi fără conexiune la internet

Data publicării:
Mobile Deivices Users In Tokyo
Foto: Gulliver/Getty Images

Facebook a anunţat în cadrul conferinţei F8 că Instagram va oferi suport offline pentru folosirea aplicaţiei şi atunci când nu este disponibilă o conexiune la internet.

Mobile Deivices Users In Tokyo
Foto: Gulliver/Getty Images

Noua facilitate, care va oferi acces atunci când nu există o conexiune la internet la conţinutul încărcat anterior, este disponibilă pe telefoanele cu Android, urmând să fie lansată şi pe iPhone la o dată ulterioară, scrie News.ro.

Utilizatorii vor putea viziona imaginile şi filmările încărcate deja de aplicaţie atunci când nu sunt conectaţi la internet. De asemenea, aceştia vor putea comenta, da like şi folosi offline alte opţiuni ale aplicaţiei, urmând ca Instagram să realizeze automat aceste comenzi în momentul în care va fi conectată la internet.

Practic, Instagram va împrumuta ideea de „cache” de la browser-ul web, salvând local conţinutul pentru ca acesta să fie accesibil indiferent de disponibilitatea unei conexiuni le internet.

Scopul celor de la Facebook este creşterea popularităţii Instagram în ţările în care conexiunea la internet este o problemă în anumite regiuni. Ştiind de suportul offline, utilizatorii vor accesa aplicaţia şi atunci când nu sunt conectaţi, ceea ce va duce la o creştere a utilizării acesteia.

Tocmai de acea a fost ales Android pentru lansarea noii facilităţi. Telefoanele cu acest sistem de operare sunt preferate în multe ţări datorită preţurilor de achiziţie mai mici. De altfel, lansarea pe această platformă a dus la creşterea accelerată a numărului de utilizatori Instagram.

Până în 2012, când Instagram era disponibil doar pe iOS, numărul utilizatorilor era de aproximativ 30 de milioane. În 4 ani de când a fost lansată pe Android aceasta a crescut la 600 de milioane de utilizatori activi pe zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri