Roboții învață să vadă

Data publicării:
microsoft robot

Microsoft își dorește foarte tare să dilueze cât mai mult linia dintre realitate și lumea virtuală. În timp ce Hololens îi poate transporta pe oameni într-un univers bizar în care sunt înconjurați de holograme și cuburi din Minecraft, un nou program dezvoltat de gigantul IT i-ar putea ajuta pe roboți - fie ei aspiratoare inteligente sau mașini care se conduc singure - să vadă.

Aplicația se numește SemanticPaint și este un nou proiect dezvoltat de echipa de cercetare Microsoft. Folosind un modul Kinect, programul le permite utilizatorilor să scaneze împrejurimile și să deseneze obiectele în diferite culori. Asta se întâmplă foarte ușor, prin simpla atingere a suprafeței obiectelor sau folosind comenzi vocale. Obiectele sunt apoi separate în categorii clare precum cărți, scaune, căni sau penare.

Așadar, în final, după ce a petrecut ceva timp cu un utilizator răbdător, programul poate identifica obiecte în mod automat. Iar având în vedere că programul are baza de date online, viteza de învățare crește considerabil deoarece crește numărul de utilizatori care participă în procesul de „educare”.

Această tehnologie este crucială în dezvoltarea sistemelor auto automate sau a roboților ce au de făcut sarcini minuțioase. Așa că nu putem decât să ne bucurăm că suntem cu un pas mai aproape de viitorul din familia Jetsons.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri