Românii i-au întrecut pe americani la criptomonede. Avertismentul specialiștilor

Data publicării:
bitcoin

Românii sunt printre europenii care apreciază cel mai mult monedele virtuale, cel puţin la nivel declarativ. Iar asta îi transformă într-o pradă pentru pentru hackeri, care preferă să fure criptomonede, pentru că o astfel de lovitură nu lasă urme, iar paguba e aproape imposibil de recuperat.

Studiile arată că românii sunt familiarizaţi cu banii virtuali.

10% dintre ei deţin deja criptomonede în timp ce peste 30% dintre ei au mărturisit că intenţionează să cumpere. În plus, aproape toţi cei chestionaţi au spus că au auzit măcar o singură dată de monede virtuale.

Cifrele ne plasează pe primele locuri în Europa. România ocupă a doua poziţie, după Turcia. Urmează polonezii, spaniolii, austriecii, germanii şi italienii, iar în prima parte a clasamentului mai apar britanicii şi francezii. Procentajul românilor care au spus că deţin criptomonede e mai mare decât cel înregistrat în Statele Unite – 8%.

Ce spun românii despre monedele virtuale:

„Prețul lor tot scade un ultima vreme, cel puțin al bitcoinului. Dacă acum câțiva ani erau cotate la 20 de mii de dolari, acum prețul doar scade. Nu este o afacere pentru un om simplu care are un laptop, este o afacere pentru cineva care deține o fermă de computere”.

„Cunosc câteva criptomonede, dar sincer nu am investit în așa ceva pentru că mi se pare o zona mult prea volatilă în care să îți investești banii”.

„Cred că ar trebui să mă informez și să mă asigur că înțeleg fenomenul înainte să investesc”.

Specialiştii spun că cel mai important e ca posesorii de criptomonede să înţeleagă fenomenul.

Ionuţ Budişteanu, specialist securitate, fondator WebDollar: „Sunt foarte interesaţi hackerii şi criminalii cibernetici să atace în special firme ori grupuri mari cu potenţial foarte mare de criptomonede şi asta pentru că odată transferaţi, banii nu mai pot fi recuperaţi. Criptomoneda este mult mai anonimă decât banul. Atunci când tu, hacker, furi bani de la o companie sau de la un om de pe card, se poate vedea istoricul tuturor tranzacţiilor şi în cateva ore poate fi identificat atacatorul. Pe când, în monedele digitale, odată transferaţi banii respectivi, nu ştii cine le are şi pot să dureze luni, săptămâni şi există şi cazuri în care nu a fost depistat nici măcar acum atacatorul respectiv”.

Specialiştii le recomandă celor care folosesc criptomonede să îşi păstreze portofelul virtual pe un hard extern, departe de internet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri