Samsung va începe în iulie comercializarea de telefoane Galaxy Note 7 refăcute

Data publicării:
galaxy note 7 getty crop

Samsung Electronics intenţionează să înceapă în iulie comercializarea unei versiuni refăcute a smartphone-ului problemă Galaxy Note 7, potrivit unor surse din industrie citate de News.ro.

Potrivit surselor, Samsung va lansa smartphone-ul sub numele de Note Fandom Edition (FE), cu un preţ de referinţă de sub 700 de woni (616 dolari), cu circa 250 de dolari sub preţul dispozitivelor iniţiale. Vânzările oficiale urmează să înceapă pe 7 iulie.

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume a suspendat producţia de dispozitive Galaxy Note 7 în 2016, în urma mai multor cazuri de aprindere a telefoanelor în timpul încărcării. O anchetă a arătat că problemele sunt provocate de baterii.

Dispozitivele modificate vor avea baterii cu o capacitate mai mică şi softuri actualizate.

Samsung a pregătit lansarea Note FE pe fondul criticilor că scoaterea definitivă din uz a celor aproximativ 3 milioane de telefoane retrase de la cumpărători, precum şi a celor care nu au fost vândute, ar avea un efect negativ asupra mediului,

Campania de rechemare a telefoanelor Galaxy Note 7 a provocat Samsung pierderea unor profituri de ordinul miliardelor de dolari şi a avut un impact negativ asupra credibilităţii companiei.

Rechemarea a pus Samsung într-o situaţia foarte neplăcută, dar compania a lansat recent un nou smartphone de referinţă, Galaxy S8, care a primit evaluări pozitive şi comenzi solide.

În aprilie, Samsung a raportat cel mai mare profit net trimestrial din ultimii trei ani, în pofida acuzaţiilor de corupţie la adresa conducerii.

Lee Jae-Yong, vicepreşedintele grupului, este judecat pentru dare de mită, într-un scandal de corupţie în care preşedintele sud-coreean Park Geun-Hye a fost demis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri