Scandalul Facebook | Datele a 87 de milioane de utilizatori au ajuns la Cambridge Analytica

Data actualizării: Data publicării:
Facebook_GettyImages-453248108
Foto: Guliver/GettyImages

Facebook consideră că datele a până la 87 de milioane de utilizatori au fost transferate în mod incorect la firma de consultanţă politică Cambridge Analytica, relatează BBC.

Facebook_GettyImages-453248108
Foto: Gulliver/Getty Images

Conform informaţiilor obţinute de BBC, aproximativ 1 milion dintre aceşti utilizatori sunt din Marea Britanie.

Informatorul Christopher Wylie estimase anterior că datele a 50 de milioane de persoane au fost folosite de Cambridge Analytica, firmă care a lucrat pentru campania electorală a lui Donald Trump, în 2016.

Noua estimare a fost dezvăluită de directorul pentru tehnologice al Facebook, Mike Schroepfer, printr-o postare pe blog, la câteva ore după ce comisia pentru Comerţ a Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite a anunţat că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, va fi audiat pe 11 aprilie.

Facebook a fost intens criticată după ce a ieşit la iveală că a ştiut de mai mulţi ani că firma Cambridge Analytica a colectat datele a milioane dintre utilizatorii săi, dar s-a bazat pe asigurările firmei din Londra că a şters informaţiile.

Channel 4 News a relatat însă ulterior că cel puţin o parte din aceste date sunt încă în circulaţie, chiar dacă firma Cambridge Analytica insistă că le-a distrus.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri