Scenariile unei lumi dominate de roboți, la un pas de a deveni realitate. Avertismentul experților

Data publicării:
robot
Scenariile unei lumi dominate de roboți, la un pas de a deveni realitate. Avertismentul experților

Scenariile unei lumi dominate de roboți devin din ce în ce mai credibile și tot mai mulți experți din domeniu au început să recunoască pericolele pe care le aduce viitorul cu inteligență artificială. Până și președintele Joe Biden a spus că știe despre amenințările AI.


Inteligența artificială este mai prezentă printre noi ca niciodată. Roboții care merg și gândesc singuri au ajuns să fie o obișnuință în țările dezvoltate tehnologic. Ameca este robotul care a răspuns la întrebarea cât de periculoasă este ea și semenii ei pe care i-a adresat-o un jurnalist la un eveniment. Răspunsul a fost că oamenii ar trebui să fie conștienți de cât de intruzivi pot deveni roboții.

Cel mai negru scenariu pe care l-a descris vorbește desre roboți atât de puternici încât ar fi capabili să controleze sau să manipuleze oamenii fără ca ei să își dea seama.

Despre supremația roboților și inteligenței artificiale nu se vorbește de ieri de astăzi. De zeci de ani mințile cele mai deschise au scris scenarii de film care păreau îndepărtate.

Personajul negativ din Terminator pare acum mai plauzibil ca niciodată, iar specialiștii în domeniu au semnat o scrisoare deschisă unde atrag atenția asupra pericolului AI. Printre ei se numără directori de la Microsoft și Google și chiar CEO-ul de la ChatGPT. Scenariile de la care au pornit vorbesc despre un control în masă al omenirii dar și despre arme automate care ar putea fi controlate de roboți. De la asta până la distrugerea omenirii ar mai fi doar un pas. Este suficient ca inteligența artificială să fie scăpată de sub control și de acolo oamenii nu vor mai avea nicio șansă.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri