Şeful Apple, Tim Cook, presat de investitorul Carl Icahn să răscumpere titluri în valoare de 150 de miliarde de dolari

Data publicării:
apple-1

Şeful Apple, Tim Cook, este presat să răscumpere titluri ale companiei în valoare de 150 de miliarde de dolari, în condiţiile în care conducerea companiei aprobase acum doar câteva luni o altă răscumpărare, de 100 de miliarde de dolari. Suma respectivă depăşea cu mult intenţia iniţială de cheltuială: doar 10 miliarde de dolari. Presiunile vin de la miliardarul Carl Icahn, unul dintre investitorii Apple.


Cunoscut pentru agresivitatea cu care îşi impune ideile, Icahn şi-a dezvăluit intenţiile într-o postare pe Twitter, care a săltat acţiunile Apple cu 5% pe bursa new-yorkeză.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Compania Apple a ajuns la o capitalizare de piaţă de 441 de miliarde de dolari, adică la circa 70% din capitalizarea de acum un an. Pe vremea fondatorului Steve Jobs, compania a fost zgârcită cu dividendele, dar actuala conducere pare să fie ceva mai deschisă propunerilor venite de la investitori, mai ales că şi dispune de rezerve pentru a face asta: are lichidităţi uriaşe, de aproape 150 de miliarde de dolari.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri