Sari la conținut

Softul unor tineri din Timişoara, folosit de NASA şi de Yahoo

Tudor și Florin au renunțat în urmă cu cinci ani la joburile sigure dintr-o multinațională ca să-și lanseze propria afacere. Încă din start aveau planul de a trece dincolo de graniţele ţării.

Tudor Baștea, inginer: „Cu timpul am început să ne dezvoltăm, să gândim mai business like [...] inițial am fost doar eu și Florin, după care am angajat un grup de 3 persoane deci am fost cinci în a doua fază, iar apoi am ajuns la 45 -50”.

Alexandra Drăghici, angajat: „Munca noastră are un impact și un ecou. Facem formulare de toate felurile pe scurt care ajung la oameni din întreaga lume”.

Florin Cornianu, inginer: „Avem clienți din peste două sute de țări, într-adevăr majoritatea vorbitoare de limbă engleză. De-a lungul timpului au fost în grădina noastră Hilti, este departamentul de pompieri din Washington, a fost chiar și NASA, Yahoo la un moment dat ne-au folosit formularele”.

Cu un portofoliu de clienţi aşa de importanţi, cei doi tineri au atras atenţia unui fond privat de investiții, care le-a oferit un milion de euro ca să își dezvolte afacerea. Peste 35 de milioane de oameni din toată lumea au completat formularele create la Timișoara.