Studentist, aplicația care salvează zâmbete

Data actualizării: Data publicării:
studenti

Doi tineri din Timișoara au dezvoltat o aplicație care ajută pacienții cu afecțiuni dentare să-și rezolve eficient și cu bani puțini problemele stomatologice. Studentist este instrumentul virtual care pune pacienții în legătură cu studenții de la facultățile de medicină dentară din ţară. Tinerii care se pregătesc pentru o carieră stomatologică sunt mereu în căutare de pacienți, pentru a îndeplini practica cerută de profesori. Cu ajutorul aplicației, ei reușesc să salveze zâmbete, iar pacienții să scape de probleme dentare cu costuri reduse.

Studentist este aplicația gândită de Mario și Ana Maria, un cuplu din Timișoara. Tânăra este studentă în anul șase la Facultatea de Medicină Dentară şi speră că astfel va găsi mai uşor pacienți, pentru a pune în practică cele învățate.

”Tot timpul avea probleme în găsirea unui pacient, eu fiind programator, m-am gândit să o ajut să rezolvăm această problemă.  Ea a venit cu numele, cu design-ul, tot ce vedeți în aplicație e opera ei”, a declarat Mario Vasile, dezvoltator aplicație.

Aplicația poate fi folosită de studenții și pacienții din Timișoara şi alte şase oraşe din ţară, printre care Cluj-Napoca, Craiova şi Iași. De îndată ce și-au făcut un cont, pacienții pot alege din lista de servicii.

”Acolo are patru categorii. Acele patru categorii sunt carii, poate să îți facă cariile, igienizări, lucrări și dacă are alte dureri pe care el nu știe ce sunt. Și numai pur și simplu apasă pe durere sau orice vrea și dă "Trimite". În acel moment, noi ca și student, de pe cealaltă parte vedem cererea și apăsăm aplică”, a declarat Ana Maria Moldovan, dezvoltator aplicație.

Doar luna trecută, aplicația a fost accesată de aproximativ 800 de utilizatori. Dintre aceștia, 500 sunt studenți de la facultățile de Medicină Dentară din România. 

În plus, tarifele studenților sunt mult mai mici. De cele mai multe ori, tinerii percep bani doar pentru materialele folosite în timpul procedurii stomatologice.

”Ne bucurăm pentru această inițiativă, inclusiv fiica mea este anul 3 la facultate și într-adevăr este o problemă. Ei cu tehnologia această avansează foarte mult și mă bucur că într-adevăr cu această aplicație vor accesa mult mai ușor niște pacienți”, a declarat Leontin Secoșan, stomatolog.

”Diferența de prețuri e semnificativă, mai ales că ei acolo nu sunt un bussines cu cheltuieli mari, ei sunt la facultate, la școală, și atunci și costurile plombei sunt ceva mai mici, și evident sunt un număr de pacienți pentru care e o soluție bună și își rezolvă problemele”, a declarat Horia Colibășanu, medic dentist.

Aplicația Studentist poate fi descărcată pe principalele sisteme de operare folosite pe telefoanele inteligente. Pe viitor, Mario și Ana Maria speră ca numărul utilizatorilor care folosesc aplicația să crească.

reporter: Mihaela Crețu/ operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri