STUDIU GOOGLE. Numărul românilor care deţin un smartphone s-a triplat într-un an

Data publicării:
SMARTPHONE-AFP Mediafax Foto-KAREN BLEIER

Anul acesta, numărul posesorilor de smartphone din România a crescut de trei ori. Cei mai atraşi de tehnologia inteligentă sunt, de departe, bărbaţii. Utilizatorii de smartphone au în medie între 18 şi 34 de ani.

Odată intraţi în lumea tehnologiei, cei mai mulţi dintre români caută informaţii despre anumite produse. Urmează călătoriile, locurile de muncă, baruri şi restaurante şi abia pe ultimul loc informaţiile despre cumpărarea de locuinţe.

Era folosirii telefonului doar pentru convorbiri este de mult timp apusă. Cel puţin în cazul celor care au telefoane inteligente, care pe lângă vorbit ascultă muzică, se uită la televizor, navighează pe internet, citesc ziare sau reviste.

Aplicaţiile sunt şi ele nelipsite. Un utilizator român are instalate, în medie, 17 aplicaţii, dar nu le foloseşte pe toate. Studiul arată că doar opt sunt accesate în mod constant. În medie, doar două aplicaţii sunt plătite.

De departe, cea mai intensă activitate pe telefon este socializarea. 88% dintre români îl folosesc pentru a accesa Facebook, Twitter sau alte reţelele sociale. Mai mult, 33% dintre utilizatori ar renunţa la televizor pentru smartphone.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 1.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18-64 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri