Țara unde inteligența artificială a provocat un nivel record al ratei șomajului

Data publicării:
robot - GettyImages - 22 oct 15

Foto: Gulliver/Getty Images

Directorul Băncii Centrale din Republica Coreea (BOK) a declarat recent că obiectivul final al politicilor economice care trebuie luate urgent de Executivul de la Seul îl constitue crearea de locuri de muncă de calitate superioară pentru menținerea nivelului de bunăstare a populației.

Această afirmație vine urmare datelor publicate de Oficiul sud-coreean de statistică, conform cărora șomajul a ajuns la un nivel record de 4,9% în luna februarie 2016 (cel mai mare din ultimii șase ani). De asemenea, rata persoanelor tinere fără locuri de muncă a crescut cu 12,5%. Prin prisma acestui punct de vedere, prin care obiectivul final al creșterii economice îl constituie creșterea prosperității pentru fiecare cetățean, menținerea stabilității locurilor de muncă se poate constitui ca un alt obiectiv central”, informează Ministerul Economiei, citat de Agerpres.

Potrivit consilierului economic, găsirea unui loc de muncă rămâne o sarcină dificilă, cu atât mai mult cu cât în luna februarie 2016 o serie de factori externi precum vacanța de Anul nou sau organizarea examenului național pentru funcționarii publici, au contribuit, parțial, la această creștere.

„Condițiile de pe piața locurilor de muncă continuă să se deterioreze, în parte, ca urmare a progreselor înregistrate în domeniul noilor tehnologii, inclusiv inteligența artificială, care încep, din ce în ce mai mult, să înlocuiască resursa umană, chiar și în cazul acelor locuri de muncă mai solicitante sau care necesită o atenție deosebită.

Directorul BOK a afirmat că este necesară pregătirea pentru o nouă eră, în care rata de dezvoltare tehnologică continuă să accelereze. De asemenea, consideră că este necesară modificarea sistemului actual de învățământ pentru a ajuta populația în procesul de pregătire pentru noile nevoi ale pieței locurilor de muncă”, menționează sursa citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri