Târgul IT de la Las Vegas. Oala cu ciorbă, controlată cu telefonul

Data publicării:
hitech

Mini-dronele şi imprimantele 3D au avut mare succes la Târgul din Las Vegas. Iar Yahoo propune o aplicaţie pentru telefoanele inteligente, care organizeaza activitatea utilizatorului.

„Ce-ar fi dacă telefonul v-ar sugera aplicaţiile pentru muzică şi hărţi, atunci când vă urcaţi în maşină? Sau o aplicaţie pentru fitness, atunci când mergeţi la sală sau la jogging? Aviate poate face asta”, a arătat Marissa Meyer, director executiv la Yahoo.

Dar adevăratele vedete ale expoziţiei sunt obiectele conectate la internet - de la ceasuri inteligente la aparatură de uz casnic. Graţie noilor tehnologii, banalul frigider sau maşina de spălat sunt transformate în centre sofisticate de comandă.

„Putem vedea chiar o oală care se conectează la internet şi te anunţă când e mâncarea gata sau periuţe de dinţi care spun telefonului mobil cât de bine ne curăţăm dantura. E vorba de lucruri care ne fac viaţa mai uşoară”, explică Bridget Carey, analist IT.

Vizitatorii târgului din Las Vegas mai pot vedea maşini dotate cu senzori care îi ajuta pe şoferi sa parcheze sau să modifice viteza în funcție de trafic, termostate conectate la telefonul mobil care simt când proprietarul se întoarce acasă şi încălzesc camera, ori încuietori de uşi conectate wireless la internet, care se deschid automat atunci când locatarii sosesc acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri