Taxe mai mari pentru Google în Rusia

Data publicării:
GOOGLE-AFP Mediafax Foto-NICHOLAS KAMM-2

Potrivit unor surse guvernamentale, măsura a fost discutată în timpul unei întâlniri între reprezentanţii ministerului rus al Comunicaţiilor, parlamentari şi oficiali ai autorităţii naţionale de reglementare în domeniul internetului şi media.

Plata unor taxe mai mari nu este singura problemă cu care se confruntă Google în Rusia. În februarie, Consiliul Concurenţei din Rusia a anunţat că a redeschis o investigaţie anti-monopol împotriva companiei americane, în urma unei plângeri împotriva platformei mobile a Google înaintate de compania rusă Yandex, care operează cel mai mare site de căutare local.

Nici autorităţile din restul Europei nu sunt mulţumite de practicile fiscale ale Google, Amazon şi altor multinaţionale, care sunt acuzate că se folosesc de anumite „portiţe” din legislaţiile locale pentu a evita plata taxelor.

Și Uniunea Europeană discută de impunerea unei taxe companiilor de internet din Statele Unite, în cadrul unui plan de realizare a unei pieţe digitale unice în spaţiul comunitar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri