Telefoanele încurcă Samsung

Data publicării:
samsung-galaxy-note-4-stuff tv

Analiştii aşteaptă ca Samsung să anunţe prima sa creştere trimestrială a profitului din ultimii doi ani. Însă profitul din vânzarea de telefoane mobile va scădea, cel mai probabil, în continuare în ciuda încercărilor celor de la Samsung de a revigora acea divizie.

În primăvară, Samsung a regândit telefoanele Galaxy S. Au fost realizate din materiale mai bune, asemănătoare cu cele folosite de Apple pentru iPhone. Metalul a luat locul plasticului, iar modelul Galaxy S Edge a fost dotat cu un ecran curbat pe margini.

Însă cota de piaţă a celor de la Samsung a continuat să scadă. De la peste 32% în al doilea trimestru din 2012 a ajuns la doar 21% în al doilea trimestru din acest an.

În schimb a crescut foarte mult cota de piaţă a chinezilor de la Huawei şi Xiaomi. Aceştia au acaparat o parte din vânzările Apple, însă cel mai mult i-au lovit pe cei de la Samsung.

În ultimele luni, în încercarea de a-şi recăpăta cota de piaţă, cei de la Samsung au părut dispuşi să îşi sacrifice o parte din profit.

Citaţi de Reuters, brokerii de la HMC Investment estimează că în perioada iulie-septembrie, marja de profit a telefoanelor Samsung a scăzut la doar 7,7% faţă de 10,6% în perioada aprilie iunie.

Huawei şi Xiaomi concurează cu gigantul sud-coreean pe pieţele în curs de dezvoltare din Asia. Iar cei doi producători chinezi au avantajul unor preţuri mai mici decât Samsung.

În plus, spre deosebire de Apple, Samsung nu are un sistem de operare propriu pentru telefoanele sale. Foloseşte softul Android al celor de la Google, prezent şi pe dispozitivele rivalilor chinezi. O aplicaţie prezentă în exclusivitate pe telefoanele sud-coreenilor este portofelul virtual Samsung Pay. Însă acest serviciu a ajuns abia de curând pe piaţa occidentală şi deja are doi competitori importanţi: Apple Pay şi Android Pay.

Următorul mare pas pe care îl va face Samsung pentru revigorarea diviziei sale mobile va fi în primăvara anului viitor, când va lansa următoarea generaţie a telefoanelor Galaxy S. Vor trebui să fie o replică la noile modele iPhone, care au avut vânzări bune până acum.

Însă succesul telefoanelor Apple i-a ajutat şi pe cei de la Samsung. Mai exact, divizia care livrează semiconductoare pentru rivalul american şi care, pentru al cincilea trimestru consecutiv, va fi cea mai bună afacere a grupului Samsung.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri