Telepatia a devenit realitate

Data publicării:
TELEPATIE

Un grup de oameni de știință de la Universitatea din Washington au demonstrat cu succes capacitatea unor persoane de a-și transmite gânduri fără a comunica direct.

Într-un studiu efectuat pe șase voluntari, cercetătorii au arătat că prin folosirea unei interfețe speciale de tip creier-creier se pot obține rezultate care nu se credeau posibile.

Subiecții au fost așezați în camere diferite și au fost conectați la o pereche de căști cu senzori. Ambii priveau la un ecran pe care se derula un joc. Scopul jocului era acela de a apăra un oraș prin declanșarea unui tun. Unul dintre subiecți avea creierul conectat la un electroencefalograf dar nu avea vreun mijloc prin care sa activeze tunul. Subiectul trebuia să se gândească că face anumite gesturi cum ar fi un click pe mouse.

În camera alăturata, celălalt subiect primea informațiile prin internet, tot printr-o cască specială, și avea mâna așezată pe un mouse. Când cealalta persoana se gândea să acționeze, acesta mișca degetul. Tehnologia se află, deocamdată, în primele stadii ale dezvoltării, dar cercetatorii sunt incantati de progrese. Proiectul a primit o bursa de un milion de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri