The Guardian: Televizoarele Samsung păcălesc testele de consum energetic

Data publicării:
Samsung televizoare GettyImages-461216981 01.10

ACTUALIZARE 16.45. Reacția Samsung, pentru Digi24: „Respingem categoric acuzațiile conform cărora rezultatele testelor de laborator în cazul Smart TV-urilor Samsung sunt înșelătoare. Motion Ligting nu este o setare care se activează doar în timpul testelor de conformitate. Dimpotrivă, este o setare implicită care funcționează atât în laborator cât și acasă. Este o funcție inovatoare care se activează automat în momentul în care televizorul a fost instalat acasă și rămâne activă oricând este utilizat modul standard de vizionare. Motion Lighting face parte dintr-o serie de funcții dezvoltate special pentru a reduce impactul pe asupra mediului. Ne mândrim cu aceste tehnologii și ne dorim să continuăm să inovăm în acest domeniu”. 


The Guardian scrie că reprezentanţii Comisiei Europene au anunţat că vor investiga orice suspiciuni referitoare la fraudarea testelor de eficienţă energetică şi au promis că vor face controale mai stricte în privinţa acestor norme pentru a interzice aparate care păcălesc clienţii.

Mai multe state europene ar fi ridicat semne de întrebare cu privire la diferenţa dintre consumul real de energie şi cel din testele de laborator.

Samsung a negat că una dintre aplicaţiile sale este de fapt o cale de a păcăli aparatele de testare. Compania sud-coreeană susţine că aplicaţia prin care se reduce luminozitatea ecranului a fost introdusă la cererea clienţilor, pentru a urmări mai bine filme de acţiune sau evenimente sportive şi că nu afectează consumul de energie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri