Tinerii renunță la Facebook, după ce rețeaua a devenit preferata părinților

Data publicării:
facebook -mediafax-4

Gigantul Facebook a anunţat, la începutul acestei luni, scăderea numărului de utilizatori zilnici, în special în rândul adolescenţilor. Printre cei 1,2 miliarde de utilizatori înregistraţi lunar, însă sunt tot mai mulţi părinţi care urmăresc activitatea copiilor.

Aplicaţiile de comunicare instantantee promovează, pe de altă parte, doar dialogul direct.

Facebook-ul devine din ce în ce mai complex. Adaugă facilităţi tot timpul, este foarte mare aglomeraţie pe Facebook, iar tinerii vor să vorbească unii cu alţii în micile lor grupuri, în micile lor comunităţi pe care şi le agregă şi atunci aleg să treacă pe acele aplicaţii de chat”, spune Teodor Tiţă, content manager digi24.ro.

Avantajele sunt multiple, spun tinerii. „Avantajele WhatsApp... nu ştiu, vorbeşti direct de pe numărul de telefon, nu ai nicio problemă, ştii că îţi răspunde. Pe Facebook nu prea găseşti lume”, spune unul dintre ei.

Aplicaţiile de comunicare instantanee au fost în primul rând o ameninţare pentru operatorii de telefonie mobilă, încă din anul 2009, atunci când au apărut pe piaţă.

Peste 20 de miliarde de dolari. Este suma pe care au pierdut-o operatorii de telefonie mobilă din veniturile din SMS-uri, odată cu apariţia aplicaţiilor de comunicare instantanee.

Astfel de aplicaţii sunt utilizate de aproape toţi locuitorii Braziliei, de exemplu. Trei sferturi dintre ruşi şi jumătate dintre britanici folosesc, de asemenea, aplicaţiile de comunicare instantanee.

Cea mai populară aplicaţie de acest tip este WhatsApp, cu peste 350 de milioane de utilizatori activi lunar.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri