Uber, acuzată că și-a urmărit utilizatorii și după ce aceștia au dezinstalat aplicația

Data actualizării: Data publicării:
German Court Bans Uber Service Nationwide
Foto: Guliver/GettyImages

Numele companiei Uber apare într-un nou scandal - compania este acuzată că și-a urmărit utilizatorii de iOS chiar și după ce aceștia au dezinstalat aplicația. Oficialii companiei neagă însă acest lucru și explică într-un comunicat că Uber nu are în vedere decât siguranța utilizatorilor acestui serviciu prin reducerea riscului de fraudă cu ajutorul aplicației.

496470-eight-uber-tips-for-a-smooth-ride

ACTUALIZARE 18:30 - Poziția companiei Uber cu privire la acest subiect este următoarea: „Sub nicio formă nu urmărim utilizatorii sau localizarea lor după ce aceștia au șters aplicația. Așa cum menționează și New York Times la finalul articolului, în acest mod îi putem împiedica pe cei care fac fraudă să instaleze aplicaţia Uber pe telefoanele furate, să introducă un card de credit furat, să facă o călătorie scumpă și apoi să reseteze telefonul, la nesfârșit. Tehnici similare sunt folosite pentru a detecta și bloca logări suspecte, protejând astfel conturile utilizatorilor noștri. Posibilitatea de a recunoaște tentativele de fraudă este o măsură importantă de securitate, atât pentru UBER, cât și pentru utilizatorii noștri”.


 

Abilitatea celor de la Uber de a urmări poziția utilizatorilor reprezintă o parte importantă a modului rapid prin care reușesc să preia clienți în toată lumea. Totuși, potrivit unui material publicat de New York Times, Uber ar fi încălcat regulile și s-ar fi folosit de o practică numită amprentare pentru a identifica și urmări dispozitivele utilizatorilor chiar și după ce aceștia dezinstalau aplicația.

Luni de zile Travis Kalanick, directorul executiv al celor de la Uber, și-a instruit angajații să mascheze acțiunile aplicației pentru a induce în eroare inginerii celor de la Apple. Motivul? Gigantul tech nu trebuia să afle că Uber urmărește iPhone-urile chiar și după dezinstalarea aplicației, altfel ar fi riscat eliminarea din App Store (acțiunea Uber încălca termenii și condițiile de confidențialitate ai Apple)”, se arată în materialul New York Times.

Totuși, Apple a aflat de practicile Uber, însă aplicația a rămas în App Store după ce Tim Cook și Travis Kalanick au avut mai multe întâlniri. Compania de ride-sharing nu a negat că a folosit tehnica de amprentare, ci a precizat că aceasta a fost folosită pentru urmărirea utilizatorilor obișnuiți. Reprezentanții Uber susțin că acest lucru ajuta în depistarea șoferilor care încercau să fraudeze Uber.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri