Un dentist care a primit o recenzie negativă pe Google va primi datele personale ale utilizatorului care a comentat

Data publicării:
cautare pe google
Foto: Alamy / Profimedia

Un tribunal australian obligă compania Google să identifice o persoană anonimă care a lăsat o recenzie negativă pentru un dentist.

Medicul Matthew Kabbabe, specialist în albirea dinților, din Melbourne, a cerut companiei Google datele unui utilizator de internet pentru a putea să-l dea în judecată pentru defăimare, potrivit BBC.

El a argumentat că utilizatorul Cbsm 23 a adus daune afacerii lui după ce a lăsat un comentariu în care îi îndemna pe cititori să „stea departe” de o procedură pe care acesta numit-o ca fiind „extrem de bizară și inconfortabilă”.

Compania gigant a apărat în mai multe cazuri drepturile internauților de a publica recenzii negative.

Acum, potrivit ordinului, tribunalul Google va trebui să-i transmită medicului dentist orice date personale ale celui care a lăsat comentariul, cum ar fi numele, numărul de telefon, locația și adresa de IP corespunzătoare contului.

Înainte de decizia tribunalului australian, Google a refuzat să dea datele autorului recenziei. „Nu avem mijloace pentru a investiga unde și când a fost creat ID-ul”, transmisese compania inițial.

Avocatul dentistului spune că este o victorie „fără precedent” pentru o afacere mică și a susținut că Google are datoria să ofere o platformă cu cei care au potențial de a defăima.

Gigantul tehnologic nu a răspuns încă tribunalului, dar se știe că, în trecut, Google a ezitat să șteargă recenziile negative, însă s-a conformat atunci a fost vorba de o decizia în instanță.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri