Un iPhone mai mic și mai ieftin

Data publicării:
iphone

Telefonul ar avea diagonala de 4 inchi, o dimensiune pe care n-am mai văzut-o la Apple de 3 ani, de la modelul 5S. În mod paradoxal, renunţarea la acea diagonală şi lansarea unor telefoane mai mari a fost mutarea care le-a adus celor de la Apple vânzări-record. Ba mai mult, o serie de studii de piaţă arată că între timp consumatorii nu s-au răzgândit - în America, 80% dintre oameni preferă un telefon mare, mai potrivit pentru navigare.

Nu numai că cererea pentru acest telefon ar putea fi slabă, dar lansarea lui riscă să pună în pericol marca. O versiune mai ieftină a iPhone-ului este cu siguranţă dorită de piaţă, de pildă un sfert dintre britanicii intervievaţi de The Mirror au spus că modelul 6S e prea scump, DAR pentru Apple există riscul ca telefonul ieftin să le canibalizeze pe cele scumpe și compania să îşi afecteze imaginea de brand premium.

Pe de altă parte, dispozitivele lansate de anul viitor ar putea veni cu o tehnologie nouă de încărcare. Apple folosește deja încărcarea prin inducţie la ceasul iWatch dar, potrivit Bloomberg, de anul viitor va veni pe tablete și telefoane cu un sistem de încărcare de la distanţă, fără a mai fi nevoie de contactul fizic dintre dispozitiv și încărcator. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri