Un robot în vizită la București

Data publicării:
eobot

Robotul Titan, adus special din Marea Britanie, are doi metri și 20 de centimetri înălţime și cântăreşte doar 47 de kilograme. Cei care au avut ocazia să înveţe ce înseamnă o asemenea realizare tehnică au fost studenţii Politehnicii din Bucureşti.

Punem în faţa studenţilor aceste noi dezvoltări, astfel încât mâine să poată dintre ei să se nască oameni care vor genera la rândul lor proiecte cum este robotul prezentat astăzi”, spune Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Chiar dacă este controlat cu o telecomandă, Titan este o prezenţă aproape umană.

„Aşa ceva nu se prea poate fără fonduri, dar ceva în miniatură se poate. Poate ne va da idei şi e altceva când vezi ceva practic şi te gândeşti că poate poţi să faci şi tu cumva”, spune un student.

„Noi facem aşa ceva şi în mod normal le proiectăm de la zero. E curiozitatea care ne-a îndemnat să urmăm facultatea asta”, adaugă un alt student.

Am simţit un loc foarte bun pentru el, fiind un robot, şi studenţii fiind pasionaţi de tehnologie şi robotică. Ce m-a impresionat cel mai mult când l-am văzut prima oară a fost asemănarea cu megatron din Transformers, numai că Titan the Robot este varianta mult mai prietenoasă”, spune Ioan Daescu, coordonatorul evenimentului.

Titan a călătorit deja în peste 25 de ţări de pe toate continentele şi a cucerit lumea prin conceptul unic de divertisment. A împărţit scena cu artişti ca Rihanna şi Will.i.am. În Bucureşti va rămâne până la sfârşitul săptămânii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri