Un student din Iaşi a creat o aplicaţie care ajută la slăbit

Data publicării:
aplicatie

Dumitru Chele are 21 de ani şi se luptă cu kilogramele în plus încă de când era copil. Anul trecut a decis că e timpul pentru o schimbare. Şi-a făcut o evidenţă strictă, pe hârtie, a alimentelor pe care le mănâncă, iar când a început să rătăcească foile s-a gândit să facă o aplicaţie pentru telefonul mobil. Aşa a creat o un program care conţine informaţii nutriţionale despre 8.000 de feluri de mâncare.

Cel care foloseşte aplicaţia trebuie să salveze mai întâi câteva date: înălţime, greutatea actuală şi cea la care vrea să ajungă, dacă face sport şi care îi sunt obiceiurile alimentare. Programul calculează automat câte calorii ar trebui să consume zilnic, iar dacă nivelul este depăşit, utilizatorul este atenţionat. Acum, aplicaţia este axată mai mult pe mâncărurile tradiţionale româneşti, dar tânărul are planuri măreţe.

„Vreau să mă extind cu ea şi să o fac în mai multe ţări, dar în limba locală a fiecărui stat. Limba italiană să fie cu mâncărurile din Italia, limba spaniolă să fie cu ce e în Spania”, explică tânărul.

Aplicaţia tânărului ieşean este atât de bine realizată, că va fi disponibilă în curând în magazinul online de aplicaţii al companiei Apple.

Şi nutriţioniştii laudă aplicaţia creată de studentul ieşean.

„Mâncăm haotic, nu ne mai gândim ce punem şi cât punem în farfurii, ori fiind nevoiţi să notăm undeva toate aceste informaţii devenim conştienţi de alimentaţia noastră de zi cu zi. Este o idee foarte bună şi un ajutor pentru nutriţionişti”, spune Adina Rusu, nutriţionist.

Tânărul ieşean spune că aplicaţia va fi gratuită. Speră să-i ajute pe toţi cei care vor să-şi ţină sub control obiceiurile alimentare, mai ales că statisticile arată că în România, o persoană din trei are probleme cu greutatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri