VIDEO. Husa care încarcă telefonul mobil

Data publicării:
husamobil

Dispozitivul creat de Răzvan Marcuş din Cluj-Napoca este un microgenerator care ar putea revoluţiona industria telefoanelor. Sunt, de fapt, mai multe circuite care transformă resursele din jur în energie electrică şi care la final vor fi toate integrate într-o singură husă-încărcător.

„Poate să genereze energie electrică atât din undele de semnal, din panourile fotovoltaice, din mişcare, din temperatură şi încărcare şi inducţie magnetică şi de la priză. Sunt vreo șase momentan”, spune Răzvan Marcuş.

Tânărul se gândeşte deja să creeze produse asemănătoare şi pentru ceasurile şi brăţările smart sau ochelarii Google. Nu a uitat nici de telefoanele simple cu autonomie crescută a bateriei.

De trei ani de când lucrează la dispozitiv, tânărul a investit peste 5.000 de euro. Acum a primit oferte de colaborare de la firme din ţară şi străinătate şi vrea ca în toamna acestui an să scoată produsul pe piaţă.

Componentele unei astfel de huse costă peste 100 de euro, dar dacă va fi produsă în serie, preţul ar putea fi redus la jumătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri