VIDEO&FOTO HTC Power to Give: Cum contribui la progresul ştiinţei în timp ce îţi ţii telefonul în priză

Data publicării:
01-4

Compania HTC a lansat la Barcelona două noi terminale mobile Android medium şi low-end: Desire 610 şi Desire 816. Dar cea mai interesantă veste este proiectul Power to Give, cea mai amplă iniţiativă de voluntariat în sistem computerizat din lume, care va folosi capabilităţile de procesare foarte puternice ale unei reţele globale de smartphone-uri. Mai exact, utilizatorul poate folosi telefonul cu sistem Android pentru a oferi un sprijin tangibil în domenii de cercetare esenţiale - medicina, ştiinţă sau ecologie.

Compania taiwaneză şi-a făcut apariția săptămâna trecută la Târgul Internaţional de Telefonie Mobilă de la Barcelona cu două noi terminale mobile din categoria budget - Desire 610 şi Desire 816.

HTC Desire 816 împrumută destul de mult din designul lui HTC One. Smartphone-ul cu ecran de 5,5 inci la 720x1280p vine cu un cip Snapdragon 400 de la Qualcomm, care are un procesor quad-core la 1,6GHz, 1,5 GB de RAM şi unitate de procesare grafică Adreno 305. Spatiul de stocare este de 8 GB, însă poate fi extins cu un card microSD. Bateria este de 2600mAh, ceea ce asigură un număr peste medie de ore de funcţionare. Smartphone-ul are o cameră frontală de 5MP, numai bună pentru amatorii de selfie-uri, în timp ce camera principală are 13MP. Are Android cu interfaţa Sense 5.5 şi va fi disponibil din aprilie în mai multe variante de culoare.


HTC Desire 610 are un ecran ceva mai mic, de 4,7 inci, de rezoluţie HD, şi este o variantă mai ieftină pentru piaţa Android. Procesorul este un Snapdragon 400quad-core la 1,2GHz, asistat de 1 GB de RAM şi 8 GB de memorie internă extensibilă. Telefonul are o cameră principală de 8MP cu blitz LED şi una frontală de 1,3 MP. Sistemul de operare este Android Jelly Bean cu Sense UI. Gadgetul ajunge în Europa în luna mai.

Power to Give

Totuşi, cea mai interesantă veste din partea HTC este proiectul Power to Give. Iniţiativa s-ar putea materializa prin crearea unui supercomputer bazat exclusiv pe puterea de procesare colectivă de pe smartphone-urile Android. Mai exact, în timp ce bateria terminalelor care folosesc acest sistem se încarcă, utilizatorii pot pune la dispoziţie capacităţile tehnice ale telefonuluipentru a oferi un sprijin tangibil în domenii de cercetare esenţiale, printre care medicină, ştiinţă sau ecologie.

Proiectul va sprijini cea mai amplă iniţiativă de voluntariat în sistem computerizat din lume, folosind capabilităţile de procesare foarte puternice ale unei reţele globale de smartphone-uri. Versiunea beta HTC Power To Give este disponibilă pentru descărcare din Google Play şi, pentru început, este compatibilă cu familia HTC One, HTC Butterfly şi HTC Butterfly S. Aplicaţia va fi disponibilă şi pentru posesorii altor tipuri de smartphone-uri cu Android în următoarele şase luni.

Analiştii estimează că peste 780 de milioane de terminale cu Android au fost vândute numai în 2013. Imaginaţi-vă diferenţa pe care o putem face pentru viitorul copiilor noştri dacă doar unii dintre aceşti utilizatori de Android vor putea să direcţioneze o parte din puterea de procesare nefolosită pentru a ajuta la aflarea răspunsurilor unora dintre cele mai importante întrebări ce ne afectează pe toţi”, a declarat în acest sens Cher Wang, preşedintele companiei.

1 milion de smartphone-uri HTC One, lucrând împreună la un proiect via HTC Power To Give, pot oferi o putere de procesare similară cu cea a unuia dintre cele 30 de supercomputere existente în lume, un PetaFLOP. Acest lucru poate scurta drastic ciclurile de cercetare pentru organizaţii care, altfel, ar trebui să piardă ani întregi analizând acelaşi volum de date şi poate creşte şansele de a aduce la lumină descoperiri importante în probleme vitale care în mod normal şi-ar găsi rezolvarea în săptămâni, luni, ani sau chiar zeci de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri