Sari la conținut

WhatsApp, dat în judecată pentru încălcarea confidenţialităţii

O asociaţie germană de protecţie a consumatorilor a dat în judecată WhatsApp la un tribunal din Berlin. Sunt contestate clauzele care permit serviciului de mesagerie să colecteze şi să transfere către Facebook date ale utilizatorilor, transmite Bloomberg citată de News.ro.

whatsapp

Procesul are rolul să conteste termenii modificaţi de WhatsApp în august 2016, care îi permit transferarea unor date către reţeaua de socializare Facebook, a anunţat luni asociaţia CZBV. Potrivit acesteia, fiecare utilizator trebuie să poată decide singur ce date să dezvăluie şi cum sunt folosite acestea. „Experţii noştri au scos la iveală comportamentul incorect. Acum ne vom întâlni în justiţie. Indiferent că este vorba despre Facebook, Google, Amazon, sau WhatsApp, ţintim contravenţiile”, a explicat asociaţia.

Regulile WhatsApp au declanşat un val de îngrijorări din partea autorităţilor europene de reglementare. Comisarul pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, a spus că investighează Facebook pentru că ar fi oferit informaţii incorecte şi înşelătoare despre cum intenţionează să folosească datele clienţilor când a cerut aprobare pentru achiziţiaWhatsApp. Autoritatea antitrust din Germania investighează la rândul ei problema transferului de date.

Contactat de Bloomberg, un purtător de cuvânt al Facebook nu a făcut comentarii.

Pe aceeași temă